SP Vail/Beaver Creek, 1. trening spusta (skijaši): Jansrud najbrži, Natko 27., Ivica 44.

Kjetil Jansrud (NOR) odskijao je najbrže vrijeme prvog treninga za utrku spusta skijaša na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku (CO, USA). Natko Zrnčić-Dim 27., Ivica Kostelić 44.

Najbrže vrijeme treninga iznosilo je 1:45.62, a 8 odnosno 28 stotinki sporiji bili su Austrijanci Max Franz i Matthias Mayer.
Kako se zbog vremenskih uvjeta start treninga pomicao, tako su naši dečki skijali već skoro po mraku. Ivica je imao odličan prvi prolaz na ravnom dijelu, no onda su se u nastavku zaredale pogreške, i skoro izlijetanje sa staze, pa je trening završio na 44. mjestu sa zaostatkom od 2.97 sek.

“Danas je bila dosta slabija vidljivost, i dosta se mijenjala i podloga u smislu mekano-tvrdo. Međutim – mislim da je staza dobro izdržala i da je u zadovoljavajućem stanju. Moja želja i nadalje ostaje medalja u kombinaciji”, izjavio je nakon treninga Ivica.

Kod Natka nešto drugačija situacija – nakon lošeg prvog prolaza srednji i donji dio staze, kao i skokove, odskijao je jako dobro i završio na 27. mjestu s 1.94 sek. zaostatka za najbržim Jansrudom (NOR). Max Ullrich je nakon solidnog prvog prolaza pao na bok, i zaustavio se na stazi, pa nakon toga nastavio dalje do cilja. Njegov zaostatak je na kraju bio 9.36 sek. iako je, od pada do cilja, skijao dosta dobro.

Naš četvrti predstavnik danas, Istok Rodeš, startao je samo da bi potvrdio trening tj. kako bi u slučaju lošeg vremena, i otkazivanja ostalih spust treninga, mogao startati na utrci. Istok je od dolaska u SAD bolestan pa do danas nije skijao. Nakon prvog prolaza, i ravnice, on se stoga zaustavio i otišao sa staze.7
Na treningu su nastupili i Aksel Lund Svindal (NOR) te Bode Miller (USA) uz 1.12 odnosno 1.14 sek. zaostatka za najbržim vremenom.

Skijaši sutra na SP-u u Vailu/Beaver Creeku voze superveleslalom. A na njemu bi trebala nastupiti naša ista četvorka koja je danas vozila i trening spusta. Skijašice su sutra trebale odraditi drugi trening za svoju utrku spusta, no taj je trening već danas otkazan.

Cjeloviti rezultati treninga
Foto: Goran Razić

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…