Schladming FIS Svjetski kup, slalom (skijaši): Uvjerljivi prvijenac Horošilova, Ivica tijesno van 30

Aleksander Horošilov (RUS) na vrlo je uvjerljiv način stigao do prve pobjede karijere na slalomu Svjetskog kupa u Schladmingu (AUT). Hrvatski trojac danas, na žalost, van druge vožnje.

Ove sezone stigao je, s 30 godina, u Areu (SWE) do prvog postolja uopće. A danas u Schladmingu Horošilov je upisao i prvu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. I to na iznimno uvjerljiv način!

Već u prvoj vožnji, naime, prednost u odnosu na ostatak konkurencije iznosila je velikih 79 stotinki pa na više. Sve da bi konačno vrijeme 1:46.39 bilo ukupno čak 1.44 sek. (!) brže u odnosu na drugoplasiranog Stefana Grosa (ITA) te čak 1.51 sek. brže u odnosu na ono trećeg Felixa Neureuthera (GER). Dodatno za ilustraciju – petoplasirani Nijemac Linus Strasser za Horošilovim je danas zaostao za tek 7 stotinki manje od pune dvije sekunde.

Marcel Hirscher (AUT) nakon dugo vremena iznenađujuće je potpuno “izgorio” pred domaćom publikom u drugoj vožnji Schladminga. I četvrto mjesto nakon prve vožnje pretvorio je u tek 14. mjesto završnog poretka utrke.

Uz još samo slalome Kranjske Gore (SLO) i završnice u Meribelu (FRA) do kraja Svjetskog kupa Felix Neureuther, u borbi za svoj prvi mali slalomski Kristalni globus karijere, sada ima moguće i dosta bitnih 66 bodova prednosti u odnosu na Hirschera.

Hrvatski trojac na današnjoj je utrci, na žalost, ostao bez plasmana u drugu vožnju. Ivici Kosteliću ona je, doduše, pobjegla za svega 8 stotinki. No još trojici ispred njega u poretku i za – još malo manje.

Filip Zubčić prvu vožnju noćnog slaloma Schladminga, voženu pred uobičajeno spektakularnom navijačkom kulisom, završio je na 44. poziciji, dok je Natko Zrnčić-Dim bio 53.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. HOROŠILOV Aleksander (RUS) 1:46.39
2. GROSS Stefano (ITA) +1.44
3. NEUREUTHER Felix (GER) +1.51

4. DOPFER Fritz (GER) +1.70
5. STRASSER Linus (GER) +1.93
6. RAZZOLI Giuliano (ITA) +2.03
7. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +2.07
8. HARGIN Mattias (SWE) +2.31
9. LARSSON Markus (SWE) +2.50
10. YULE Daniel (SUI) +2.56

34. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +3.53 (nakon 1. vožnje)
44. ZUBČIĆ Filip (CRO) +4.36 (nakon 1. vožnje)
53. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +5.23 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

Foto: Agence ZOOM

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…