Pinturaultu pobjeda i mali Globus, Ivica 9., Natko 19.

Alexis Pinturault (FRA) stigao je do pobjede i malog Kristalnog globusa u alpskoj kombinaciji na današnjem natjecanju na domaćem terenu u Chamonixu (FRA). Ivica Kostelić do 9. mjesta i ovosezonskog prvog hrvatskog top 10 rezultata, Natko Zrnčić-Dim 19., Max Ullrich 41.

Problemi s vidljivošću te dijelom i novonapadalim snijegom prilično su odužili natjecanje alpske kombinacije danas voženo u Chamonixu (FRA). Program je bio obrnut te je isprva vožena slalomska vožnja od 10:30 sati. A spust vožnja krenula je potom popodne, sa sat i 15 minuta kašnjenja, od 15:15 sati.

Ivica Kostelić odličnu je startnu poziciju za spust osigurao četvrtim mjestom slaloma, uz 1.18 sek. zaostatka za Alexisom Pinturaultom, dok je Natko zauzeo podjelu 11. mjesta, uz 2.15 sek. zaostatka. Ivica i Natko u slalom su krenuli s brojevima 8 i 9, Max Ullrich s brojem 54. Max na kraju 41. slaloma s 4.54 sek. zaostatka.

U spust dijelu potom Natko isprva vozi 37. vrijeme te natjecanje završava uz ukupnih 3.23 sek. zaostatka za vremenom pobjednika. Ivica je u spustu imao nešto bolje, 31. vrijeme te je natjecanje završio uz 2.02 sek. zaostatka.

Prvo vrijeme nakon slaloma 12. je vremenom spusta Pinturault u pobjedu pretvorio u ukupnom vremenu 2:13.29. Iznenađujuće sjajan peti već nakon slaloma Dominik Paris (ITA) na kraju drugi uz 27, Thomas Mermillod-Blondin (FRA) treći uz 57 stotinki zaostatka.

Max Ullrich i u konačnici 41. od 51 skijaša u plasmanu uz 5.92 sek. ukupnog zaostatka.

Kjetil Jansrud (NOR) današnje je natjecanje završio peti. Kako su on i Pinturault u današnju utrku ušli sa 120 bodova svaki, Pinturault je mali kombinacijski Globus osigurao uz 50 bodova prednosti u odnosu na sunarodnjaka Mermillod-Blondina te 55 bodova prednosti u odnosu na Norvežanina nakon tri natjecanja. Natko na kraju kombinacijski 15. Svjetskog kupa s 49 bodova, Ivica 20. s 36 osvojenih bodova (ali iz 2 natjecanja).

Cjeloviti rezultati natjecanja

Foto: Agence ZOOM

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…