Određen sastav Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2015/16.

Ivica od četvrtka na snježnim pripremama s fokusom na slalom i alpsku kombinaciju. Leona Popović u A reprezentaciji.

Na današnjem sastanku Alpskog odbora određeni su natjecatelji i treneri koji će biti članovi Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sljedeću sezonu 2015/2016., a sljedećih dana održavaju se sastanci vezani uz daljnje planove rada.

Kao što je i sam najavio, Ivica Kostelić ulazi u najvjerojatnije svoju posljednju sezonu fokusiran na slalom i alpsku kombinaciju. S obzirom na to, u njegovoj ekipi nema više potrebe za tako velikim brojem ljudi kao prethodnih nekoliko godina kada je vozio sve discipline, ali još uvijek dovoljan broj za realizaciju kvalitetnog programa priprema i natjecanja.

Ivica započinje u četvrtak, nakon uspješno završene rehabilitacije u Daruvarskim toplicama i nekoliko dana laganog skijanja na Sljemenu, sa snježnim treninzima na ledenjaku Mölltal (AUT).

S obzirom da je naš jedini natjecatelj koji će se na najvišem nivou fokusirati na brze discipline, za Natka Zrnčića-Dima dogovorena je suradnja za treninge i natjecanja brzih disciplina s drugim reprezentacijama (prvenstveno Slovenskom) dok će tehničke discipline Natko uglavnom trenirati s Ivicom i Filipom Zubčićem, a o njemu će brinuti trener-serviser Mladen Bezjak.

Za Filipa, koji ostaje s istim trenerima i serviserima s kojima je do sada odlično radio i postigao ogroman napredak u prethodnoj sezoni, predviđen je i dalje fokus na tehničke discipline, ali s povećanjem opsega treninga superveleslaloma neophodnog zbog daljnjeg napretka u veleslalomu.

Mlada Leona Popović, jedna od najboljih juniorki u svojem godištu na svijetu, koja je ostvarila veliki napredak u prošloj sezoni i završila na 79. mjestu na FIS ljestvici u slalomu, uvrštena je u A reprezentaciju gdje nastavlja sa svojim dosadašnjim trenerom-serviserom Goranom Račkim te tako nakon nekoliko sezona ponovno imamo članicu A ženske reprezentacije.

Svi natjecatelji koji su bili u sastavu reprezentacija u sezoni 2014/15. ostaju i dalje u sastavu reprezentacija za sezonu 2015/2016., a od novih natjecatelja pridružuje im se Max Ullrich, sin zagrebačkog skijaškog trenera Svena Ullricha koji žive i treniraju u norveškom Hafjellu i koji je u prethodnoj sezoni ostvario veliki napredak i odlične rezultate u brzim disciplinama na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku (CO, USA).

Višegodišnji trener kadetske reprezentacije Mirko Kvastek, s kojom je ostvarivao odlične rezultate koji uključuju i pobjede na Trofeu Topolino, prelazi u juniorsko skijanje gdje će nastaviti brinuti o natjecateljima koje je vodio kroz kadetsko skijanje u jednoj brojnijoj trening grupi gdje će, među ostalima, biti i velike nade poput Istoka Rodeša i Lane Zbašnik, koja je prošle sezone pobijedila na Trofeu Topolino, a priključit će im se i najperspektivnija kadetkinja Ida Štimac kako bi, na sličan način kako je to radila Janica Kostelić, za vrijeme kadetskog skijanja stjecala iskustvo kao predvozačica na FIS natjecanjima i u društvu starijih od sebe.

Brigu oko kadetske reprezentacije preuzet će dugogodišnji trener u ekipi Ivice Kostelića, Dubravko Lalić, koji tu funkciju preuzima od Mirka Kvasteka i nastavlja s višegodišnjim kvalitetnim radom Hrvatskog skijaškog saveza s mladim natjecateljima od kojih su brojni već ‘dogurali’ do Svjetskog kupa.

Novi cjeloviti sastav reprezentacija dostupan je klikom na slijedeću poveznicu.

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…