Određene alpske skijaške reprezentacije za sezonu 2016./17.

Ivica nastavlja najmanje do utrke FIS Svjetskog kupa na Sljemenu. Pet natjecatelja u muškoj A reprezentaciji.

Na današnjem sastanku Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza određeni su natjecatelji i treneri koji će biti članovi hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za slijedeću sezonu 2016./17., a slijedećih dana održavaju se sastanci vezani uz detaljne planove rada.

Nakon uspješno završene ekspedicije po Islandu, Ivica je danas objavio kako nastavlja sa skijaškom karijerom najmanje do utrke FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, jer želi barem još jednom nastupiti pred domaćom publikom. Daljnji nastavak njegove karijere ovisit će prvenstveno o stanju njegova desnog koljena tijekom slijedeće sezone. S obzirom na sve do sada napravljeno za hrvatsko skijanje Ivica će imati potporu Hrvatskog skijaškog saveza sve dok bude aktivno skijao.

Ekipa našeg najboljeg veleslalomaša Filipa Zubčića dodatno je ojačana dosadašnjim serviserom Ivice Kostelića, Nikolom Bahovcem, koji će od sada voditi brigu o Filipovim skijama.

Uz dosadašnje A reprezentativce Ivicu, Natka i Filipa u A reprezentaciju su uvršteni ovogodišnji pobjednik utrke Europskog kupa i trenutno naš najbolji slalomaš prema FIS bodovnoj listi Matej Vidović te svjetski juniorski slalomski prvak Istok Rodeš.

Pobjednica Pokala Loka i osvajačica medalja sa Trofea Topolino i Trofea Pinocchio, Ida Štimac, iz kadetskog prelazi u juniorsko skijanje i bit će u B reprezentaciji s Leonom Popović, koja se uspješno oporavila od dvaju prijeloma potkoljenice zbog kojih je izgubila veći dio prošle sezone.

U sezoni 2016./17. u sastavu hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija bit će ukupno 12 natjecatelja o kojima će brinuti 15 trenera, pomoćnih trenera, servisera i fizioterapeuta, a detaljan popis reprezentacija nalazi se u prilogu. Sa snježnim pripremama za novu sezonu kreće se već slijedeći tjedan na austrijskom ledenjaku Mölltal.

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…