Natko 11., Ivica 24., Max 33. alpske kombinacije Wengena

Natko Zrnčić-Dim stigao je do 11. pozicije i 24 boda, Ivica Kostelić 24., s prvih 7 bodova sezone, dok je malo nedostajalo da i Max Ullrich upiše svoj prvi top 30 rezultat na nekom od natjecanja Svjetskog kupa na današnjoj alpskoj kombinaciji Wengena (SUI).

Zanimljiv, iako iz nužde, eksperiment sa slalom vožnjom alpske kombinacije Wengena na završnom dijelu “Lauberhorna”, a ne na uobičajenoj “Männlichen/Jungfrau” stazi, donio je i donekle neuobičajene rezultate u konačnom plasmanu. Specijalisti za brze discipline dosta su se, naime, bolje snašli u ovakvim uvjetima te sasvim pristojno odradili svoje slalomske nastupe.

Aksel Lund Svindal (NOR), koji je u slalom donio veliku prednost iz spusta, “promašio” je tako moguću pobjedu na utrci za svega 4 stotinke (!), koliko je od njega na kraju brži bio sunarodnjak Kjetil Jansrud (NOR; vrijeme 2:37.61). Kjetil je odskijao čak sedmo, Aksel 22. vrijeme slaloma, dok je do treće pozicije, uz 13 stotinki zaostatka za Svindalom, stigao Adrien Theaux (FRA), još jedan specijalist za brze discipline.

Natko Zrnčić-Dim priliku za eventualni još bolji plasman od i više nego solidnog 11. mjesta ostavio je danas u završnom dijelu spusta, kada je u zadnjih 19 sekundi vožnje ostao bez gotovo sekunde. U slalomu Natko apsolutno na razini očekivanja s petim vremenom te slalomske vožnje. U konačnici – zaostatak za Jansrudom od 1.60 sek.

Ivica Kostelić i Max Ullrich u slalomsku su vožnju, nakon spusta, ušli 40. i 44. sa starta. 18. vrijeme slaloma Ivici je potom donijelo završnih 3.49 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme, dok je Max s 25. vremenom slaloma utrku završio 66 stotinki udaljen od mogućeg prvog boda u Svjetskom kupu u karijeri (+ 4.76 sek. zaostatka).

Cjeloviti rezultati utrke

Foto: Agence ZOOM

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…