Matej Vidović i Andrea Komšić slalomski prvaci Hrvatske, Ivica drugi

Matej Vidović po drugi puta i Andrea Komšić treći puta s naslovima slalomskih prvaka države nakon današnjih utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu (CRO). Ivica Kostelić drugi državnog prvenstva.

Do drugog, i drugog uzastopnog naslova slalomskog prvaka Hrvatske, Matej je došao na vrlo suveren način. Vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 47.84. A potom je stigao i do pobjede na utrci u vremenu 1:38.73. Istok Rodeš, svega 14 stotinki sporiji od Mateja u prvoj, nije na kraju uspio završiti drugu vožnju. Do drugog mjesta na utrci stigao je Miha Kuerner (SLO) uz 62 stotinke zaostatka, Ivica Kostelić završio je utrku treći sa 71 stotinkom zaostatka za vremenom Mateja Vidovića.

Ivica tako u konačnici drugi nacionalnog prvenstva, dok je na nacionalnom prvenstvu treći završio Natko Zrnčić-Dim, a koji je utrku završio šesti (+ 1.37 sek.). Četvrti za državno prvenstvo još Luka Krsmanović (+ 2.69 sek.), dok svi ostali naši dečki nisu završili što uglavnom prvu vožnju, što drugu u već spomenutom primjeru Istoka te Eliasa Kolege (nakon prve vožnje na utrci peti).

Andrea Komšić do novog naslova slalomske prvakinje Hrvatske, nakon 2013. i 2015. godine, došla je trećim mjestom na utrci uz 1.24 sek. zaostatka za Marijom Škanovom (BLR) te 62 stotinke zaostatka za drugom Gabrielom Capovom (CZE). U poretku državnog prvenstva druga Lana Zbašnik, uz 5.23 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom, treća Dora Begović (+ 9.01).

Rea Hraski nije u konačnici startala današnju utrku, Leona Popović odustala je u prvoj vožnji.

Cjeloviti rezultati skijaši (.pdf)

Cjeloviti rezultati skijašice (.pdf)

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…