Kitzbühel FIS Svj. kup, alpska kombinacija (skijaši): Opet Pinturault, Ivica četvrti, Natko osmi

Alexis Pinturault (FRA) drugu je godinu za redom pobjednik alpske kombinacije Kitzbühela (AUT). Ivica Kostelić tri stotinke do trećeg mjesta, Natko Zrnčić-Dim osmi.

Pinturault je u slalomsku vožnju kombinacije ušao s 9. mjesta nakon superveleslaloma. Te je četvrtim vremenom slalomske vožnje stigao do ukupnog vremena 2:01.36. Dostatno za pobjedu, uz 69 stotinki prednosti u odnosu na Marcela Hirschera (AUT) te 94 stotinke sekunde prednosti u odnosu na Ondreja Banka (CZE).

Hirscher je drugo mjesto osigurao drugim vremenom slalomske vožnje, a nakon 20. vremena superveleslalomskog dijela. Dok je Čeh Bank nakon superveleslaloma bio odličan treći. Da u konačnici bude tri stotinke sekunde (!) ispred našeg Ivice Kostelića dostajala je i 11. slalomska vožnja.

Ivica u konačnici 15. nakon superveleslaloma pa potom sa šestom slalomskom vožnjom. Zavšni osmi Natko Zrnčić-Dim 10. nakon superveleslaloma pa s devetim vremenom slaloma.

Treće mjesto iz Wengena i četvrto Kitzbühela Ivicu smješta, sa 110 bodova, na četvrto mjesto kombinacijskog poretka. Šestim mjestom Wengena i osmim mjestom Kitzbühela Natko je kombinacijski sedmi sa 72 boda. Vodeći na kraju sezone ostaje Carlo Janka (SUI) sa 140 bodova (danas šesti), no to ide ionako samo u prestiž, jer za kombinaciju se u Svjetskom kupu više ne dijeli mali Globus.

Sutra bi se u Kitzbühelu trebao voziti spust.

Ivica Kostelić – izjava nakon utrke
Natko Zrnčić-Dim – izjava nakon utrke
Konačni poredak prvih 10 natjecanja:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 2:01.36
2. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.69
3. BANK Ondrej (CZE) +0.94
4. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +0.97

5. MUFFAT-JEANDET Victor (FRA) +1.02
6. JANKA Carlo (SUI) +1.05
7. ŽAMPA Adam (SVK) +1.12
8. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +1.16
9. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.21
10. CAVIEZEL Mauro (SUI) +1.26

Cjeloviti rezultati natjecanja (.pdf)

Foto: Agence ZOOM

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…