Ivica Kostelić podržao puštanje u rad…

prve ultra brze solarne punionice za električna vozila u Hrvatskoj

Službeni sponzor Hrvatskog skijaškog saveza HEP pustio je, ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića, jučer u rad prvu ELEN LEAF punionicu za električna vozila. Radi se o prototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju.

Otvorenju punionice prisustvovali su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, predstavnici Grada Zagreba, član Uprave Hrvatske elektroprivrede Saša Dujmić i voditelj projekta e-mobilnosti HEP grupe Ivica Skorić. A svoju podršku događanju pružili su prisustvom i naši vaterpolo reprezentativci te Ivica Kostelić, koji se na otvorenje i dovezao električnim automobilom te ovim povodom izjavio:

“Ako ne naša generacija, onda iduće generacije svakako će sve češće kupovati električne automobile. Tehnologija će svakako ići naprijed, a mi svi znamo da moramo što više zaštiti ovu našu Majku Zemlju. Okretanje ovakvim tehnološkim novinama nedvojbeno je budućnost”.

ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN, u sklopu kojeg su do sada na 21 lokaciji u 12 gradova diljem Hrvatske otvorene punionice za električna vozila.

HEP ovim otvaranjem nastavlja suradnju s Gradovima i zainteresiranim partnerima na širenju mreže javnih punionica diljem Hrvatske kako bi se motivirao rast broja električnih vozila i poboljšao život u urbanim sredinama smanjenjem emisija onečišćujućih tvari i buke.

Stanica

Svi uzvanici

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…