Adelboden FIS Svj. kup, slalom (skijaši): Prvijenac Grossa, Ivica 18.

Stefano Gross (ITA) danas do prve pobjede u Svjetskom kupu. Ivica Kostelić ponovio Sljeme, Filip Zubčić bez završetka prve vožnje.

Na petom slalomu sezone četvrti pobjednik. Ovoga puta to je 28-godišnji Stefano Gross koji je, u infarktnoj završnici, zadržao dvije stotinke prednosti u odnosu na drugoplasiranog Fritza Dopfera (GER). čitav podij u konačnici se riješio unutar svega tri stotinke, koliko je iznosio ukupni zaostatak Marcela Hirschera (AUT) na trećem mjestu.

Hirscher i nadalje ostaje jedini slalomaš s dvije pobjede u sezoni. A s obzirom na odustajanje Felixa Neureuthera (GER) u prvoj vožnji on preuzima i vodstvo slalomskog poretka s 56 bodova prednosti.

Ivica Kostelić najviše će se danas moći razveseliti 10. vremenu druge vožnje. Nakon prve vožnje 22., Ivica je u konačnici zauzeo 18. mjesto utrke, baš identično kao i na Sljemenu. Novih 13 bodova dovodi ga na 25. mjesto poretka slaloma, s 31 osvojenim bodom.

Ivica – izjava nakon utrke

Filip Zubčić danas se, sa startnim brojem 54, našao u skupini natjecatelja koji su imali minimalne šanse za drugu vožnju s obzirom na stanje staze. U konačnici nije uspio završiti svoj nastup.

Završni poredak prvih 10 utrke:

1. GROSS Stefano (ITA) 1:56.70
2. DOPFER Fritz (GER) +0.02
3. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.03

4. RAZZOLI Giuliano (ITA) +0.55
5. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +0.56
6. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) +0.57
7. LARSSON Markus (SWE) +0.67
8. MYHRER Andre (SWE) +0.80
9. LIZEROUX Julien (FRA) +0.86
10. HOROŠILOV Aleksander (RUS) +0.89

18. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.63
ZUBČIĆ Filip (CRO) – bez završetka prve vožnje

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)
Foto: Agence ZOOM

O meni

Ivica Kostelić

Strastveni skijaš, zaljubljenik u glazbu, crtanje, more, ponosni otac…